Verslag Asterix Toernooi Rotterdam

Op zaterdag 24 november zijn Rene, Marjolein, david, Mariska, Jako, Tamara, Danny en Carmen naar het Asterix Toernooi in Rotterdam geweest. De wedstrijden werden gespeeld op negen banen en met 1 set tot de 30 punten waren de potjes vanaf het begin uitdaging en de spelers fanatiek. Tijdens dit toernooi konden we in de verschillende poule systemen elkaar niet tegenkomen. Tijdens de wedstrijden kwamen we erachter dat de tegenstand toch sterk kon zijn. Bij de ene wedstrijd werd er gewonnen met één punt verschil, bij de andere wedstrijd stonden we meteen 10 punten achter. De meeste wedstrijden waren in ieder geval spannend! Ook vanaf de zijlijn!

Het enigste minpunt is dat de organisatie niet helemaal vlekkeloos verliep. Er werd niet gekeken of je eerste of laatste van de poule bent, maar het aantal punten dat in zijn totaliteit is gemaakt. Zo kon je in de poule 2de staan en toch niet door zijn omdat diegene die 3e staat meer punten had. Ook in de halve finale mocht het team dat verloren had, blijkbaar door naar de finale. Bijzondere spelregels.

Jaco en Tamara hebben als enigste de halve finale behaald. Tijdens deze spannende wedstrijd hebben ze helaas verloren. Ondanks het verlies hebben ze samen zeer goed gespeeld!

Als afsluiting hebben we met zijn allen lekker gegeten bij een eetcafé wat een goede afsluiting was van het toernooi!

Krijg je ook zin om mee te doen aan een badmintontoernooi? Op zaterdag 16 februari 2019 is er het WBF Westland Toernooi in Maassluis. Je kan je nu inschrijven op www.toernooi.nl

Voor vragen kan je altijd terecht bij de competitiespelers.