Badminton vereniging De Pluimbal is een echte Lierse vereniging. Al ruim 30 jaar, sinds 1979, zijn de leden van de pluimbal actief.

Ooit is het begonnen in een klein zaaltje en de veilinghal, nu wordt al weer jaren gespeeld in de Vreeloohal. Daar zijn op maandagavond de jeugdspelers, de recreanten en de competitiespelers op hun eigen niveau aan het sporten. De jeugdleden trainen ook op de zaterdagochtend.

Binnen de vereniging staat naast het badmintonnen vooral de gezelligheid centraal. Regelmatig worden activiteiten georganiseerd waar recreanten en competitiespelers aan mee kunnen doen. Zo wil de vereniging zorgen voor een sfeer waarin iedereen zich thuis kan voelen, of je nu fanatiek wilt badmintonnen en hogerop wilt komen, of elke week een paar uurtjes ontspannen wilt bewegen.

Voor al die verschillende mensen probeert de vereniging de juiste ondersteuning te bieden, zoals trainingen voor recreanten en competitie, wedstrijden op verschillende niveaus, clubkampioenschappen en recreatieve toernooien.

Binnen de Pluimbal neemt de jeugd een belangrijke plaats in. Naast de trainingen zorgt de vereniging voor deelname aan de opstap of jeugdcompetitie. Daarnaast worden er verschillende activiteiten voor de jeugd georganiseerd.

In 2009 is het 30 jarig bestaan van de Pluimbal gevierd, met een spetterende feestavond voor alle leden, een toernooi en het meedoen aan de gondelvaart. De Pluimbal is met haar leden van plan om minstens nog 30 jaar door te gaan.

Locatie

Foto’s