Verslag BCM Toernooi 2018

 

Op 13 oktober 2018 zijn 7 leden van de pluimbal en Carmen van BC Mix op toernooi geweest in Maasland. Daar werd het BCM Open Toernooi gehouden. Enkele waren er al eerder geweest en voor andere was het de eerste keer. Ondanks dat de herfst al even begonnen is op de kalender en de bladeren al beginnen te verkleuren, was het 24 graden en dat was te merken in de hal. Vol goede moed werd er om 10:30 uur ingeschreven en ingespeeld.

Het toernooi was opgebouwd uit een poulesysteem. Er werd één set gespeeld tot een maximum van 30 punten (doorspelen voorbij de 21 punten). Een set duurt gemiddeld een kwartier, waarbij om elke punt moest worden gestreden. De combi’s die aan dit toernooi meededen waren Pieter met Nathalie, Nathalie met Marjolein, Marjolein met René, René met Danny, Danny met Carmen en Ellen met Patrick maakten een lekker stel bij elkaar. Ieder koppel zat in een eigen poule, waardoor we niet tegen elkaar hoefden te spelen. Bijkomend voordeel dus ook dat we met regelmaat bij elkaar konden kijken en tellen.

Rene en Danny hadden meteen een zware partij te pakken. Redelijk ingespeeld, met nylon en na 10 punten PANG. Bespanning kapot. Gelukkig was Michel van AllRackets aanwezig om mijn racket opnieuw te bespannen. Voor de herendubbel werd het verder spelen met een reserve racket. Rene en Danny waren lekker op elkaar ingespeeld waarbij aanvallend spel heerste. De punten bleven gelijk op gaan. Uiteindelijk stond het 28-29 voor de tegenstander, maar met 2 punten de game binnengehaald. De tweede en derde wedstrijd werden met het aanvallend spel gemakkelijk gewonnen waarbij de punten van de tegenstander niet boven de 20 uitkwam. Het was duidelijk te merken dat er controle was over de wedstrijd. De laatste wedstrijd werd de tegenstand wat groter. Ook deze werd binnen gesleept waarbij Rene en Danny met alle wedstrijden gewonnen eerste zijn geworden in de poule.

Marjolein en Nathalie wisten ook leuke partijen te spelen. Ook hier een spannende pot met 30-27 als einduitslag. Jammer dat zij de laatste, vijfde partij verloren tegen de uiteindelijke nummer 1, waardoor ze 2e werden in hun poule. René en Marjolein hebben zeker de laatste partij een zinderend einde gehad. Als laatste op de baan, alle ogen op hun gericht… maar nipt verloren.

Ellen en Patrick namen voor de tweede keer deel aan dit toernooi. Na de goede resultaten van verleden jaar gingen zij dit jaar al meer samen spelen. Maar helaas gooide een blessure roet in het eten. Na twee weken niet gespeeld te hebben ging Ellen het toch proberen. S’Ochtends had de fysio een indrukwekkende tape aangelegd op het onderbeen van Ellen. Ik denk dat menig voetballer er jaloers op was. Maar goed de grootste winst was dat been van Ellen het gehouden heeft. En dat ze een paar dikke potten hebben gespeeld, helaas nipt verloren maar het super naar hun zin hebben gehad.

Na verleden jaar twee wedstrijden gewonnen en twee verloren gingen Pieter en Nathalie dit jaar voor een beter resultaat. Dit jaar wat vaker samen gespeeld dus de verwachtingen waren wat hoger. De eerste wedstrijd ging gelijk op tot 22 en dat kwam eigenlijk omdat we wat teveel fouten maakte. De banen liggen in Maasland 40cm uit elkaar, dat is wel een dingetje waar je aan moet wennen. Maar uiteindelijk wonnen we toch met 30-27. Dit was achteraf de moeilijkste wedstrijd. Deze tegenstander werd uiteindelijk ook tweede. En je snapt het al de rest van de resterende drie wedstrijden wonnen we ook, de laatste met 30-15. Het resultaat was een eerste plaats.

De mix tussen Danny en Carmen begon met een wedstrijd die gemakkelijk binnen werd gehaald. Danny en Carmen hebben niet vaak met elkaar gespeeld dus het was even zoeken wat elkaars spel precies is. De tweede wedstrijd was een spannende wedstrijd waarbij de tegenstanders het spel controleerde. Carmen heeft een paar goede services en rally gehad waarbij ze 6 punten had gemaakt en weer gelijk kwamen. Helaas nam de tegenstanders weer een voorsprong met een paar punten. Bij 26-29 was het alles of niets voor deze wedstrijd. Met drie mooie strakke ‘’flick service’’ werden er drie punten binnen gehaald. Helaas scoorde de tegenstanders de laatste winnende punt in een korte rally. De wedstrijd daarna was tegen de nummer 1 van de poule, waarbij er leuke rally waren gespeeld. Echter begon Danny moe te worden van alle wedstrijden en werd de looptechnieken verwaarloosd. De wedstrijd werd met een uitslag van 20-30 verloren. De laatste wedstrijd ging redelijk ondanks de vermoeidheid. Er was controle over de wedstrijd met veel vermoeidheidsfoutjes. De wedstrijd werd toch binnen gehaald. Uiteindelijk werden Carmen en Danny derde met maar 2 punten verschil.

Na de wedstrijden hebben we ons nog even verpoost in de kantine van Maasland en die is zeer gezellig.

En van het een komt het ander en we hebben met de voorzitter van Maasland afgesproken om 2 keer per jaar een uitwisseling te organiseren een keer in februari en een keer in mei. Verdere informatie volgt nog.

Het was een leuke, intensieve en vooral een gezellige dag. De organisatie van het toernooi was erg goed. We weten zeker dat wij volgend jaar weer van de partij zijn. Doe jij dan ook mee?